Foto verzameling Optimalisatie & Restauratie

Oude herinneringen weer als nieuw

Uw hele verzameling geoptimaliseerd

Veel oude foto's liggen op zolder te verstoffen. Pas bij het opruimen komen deze waardevolle herinneringen weer boven. Wij kunnen deze verzamelingen voor u digitaliseren en restaureren. Zo blijft uw herinnering in optima forma bewaard en is deze altijd en overal beschikbaar. Leuk om te delen met familie en vrienden.

Deze tekst is voor zoektermen toegevoegd. De zoektermen zoals foto herstellen of foto verbeteren zijn equivalent aan foto restauratie. Ook dia restauratie behoort tot de mogelijkheden. Foto opknappen en foto repareren zijn andere termen. Foto restauratie is de officiële terminologie, maar is geen bekend begrip.

Normaliter is het digitaliseren en verbeteren van foto's een kostbare aangelegenheid. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Wij maken gebruik van een hoge mate van automatisering, waardoor ook uw hele verzameling binnen een redelijk budget kan worden gedigitaliseerd en gerestaureerd.  

Foto verbeteren is onder te verdelen in foto optimalisatie en foto restauratie. Dia restauratie vergt veel meer tijd en kosten omdat hier veel handwerk bij komt kijken. Foto optimalisatie kan deels worden geautomatiseerd.

Wij spreken over foto optimalisatie en foto restauratie. Bij foto optimalisatie verbeteren wij de foto door het corrigeren van kleur, intensiteit, belichting, het verminderen van ruis en kleine oneffenheden door bijvoorbeeld stof en kleine krasjes. Oude dia's zijn vaak op deze wijze prima te verbeteren. Foto restauratie is nodig bij grote beschadigingen of andere grove oneffenheden op een gedeelte van de foto. Een voorbeeld van een restauratie ziet u hieronder.   

  • 20180513_132647
  • 20180513_132647v4

Voor alle optimalisaties van oude foto's maken wij gebruik van een eigen methodiek waarbij de ruis van oude foto's aanzienlijk wordt verminderd terwijl de scherpte behouden blijft.  Bekijkt u maar eens het volgende voorbeeld van de originele foto en de geoptimaliseerde foto (1e niveau optimalisatie; standaard):


In detail ziet het verschil er zo uit (origineel is iets lichter gemaakt voor het vergelijk): 


Voor foto's die met modernere digitale camera's gemaakt zijn is er een methode ontwikkeld welke de ruis nog nauwkeuriger verwijdert aan de hand van de ISO waarde van de foto. 

In het fotoalbum zijn voorbeelden van diverse optimalisaties opgenomen. Voor een echt goed beeld kunt het beste de foto's downloaden. Een beschrijving van de verschillende categorieën vindt u hier

 

Even kennismaken

Mijn passie voor fotografie startte al op jonge jaren. Ik hield mij toen hobbymatig bezig met natuurfotografie. Beroepsmatig ben ik mij gaan ontwikkelen in de IT gezien mijn talent om complexe programma's te schrijven en te doorgronden. 

Zo'n 10 jaar geleden begon ik met mijn eerste opdracht voor het digitaliseren van de dia verzameling van mijn vader en opa. Met een totaal bestand van circa 10.000 exemplaren een hele klus. Daarnaast kwam ik tot de ontdekking dat de kwaliteit niet (meer) geweldig was. 

Dat heeft mij destijds geïnspireerd om mijn IT talenten in te zetten om de optimalisatie van foto's en dia's te automatiseren met deze onderneming tot gevolg. Bij omzetting van verzamelingen gaat het niet alleen om die éne foto, maar om een totaalbeeld van de gehele collectie.

Ton van der Voort


Colofon: Foto Video en Audio Restauratie  /  Telefoon: 06-11165434

KvK nummer: 71661433  /  Bank: IBAN NL66 KNAB 0257 3670 71

op al onze orders zijn onze algemene voorwaarden van kracht.