Foto verzameling Optimalisatie & Restauratie

Oude herinneringen weer als nieuw

Photoshop trainingen

Sinds 2018 ben ik begonnen met het geven van Photoshop trainingen. Mijn ervaring met het restaureren en optimaliseren van foto's gebruik ik om duidelijke, op de praktijk gerichte cursussen te geven. 

Photoshop is zeer uitgebreid en het vergt oefening om het pakket goed te kunnen gebruiken. De cursussen worden daarom klassikaal gegeven, zodat we direct kunnen inspelen op vragen en problemen bij het gebruik van Photoshop. Ook zijn er huiswerkopdrachten om Photoshop verder onder de knie te krijgen. De cursus wordt geleverd met een uitgebreid naslagwerk en zeer veel videomateriaal (in het Nederlands ingesproken). Vooral het videomateriaal helpt bij het uitvoeren van het huiswerk.

Er zijn 3 cursussen beschikbaar met een oplopende moeilijkheidsgraad. De beginners cursus is voor diegenen die af en toe een foto wil verbeteren. De gevorderden cursus behandelt 80% van de functionaliteit van Photoshop en biedt de fanatieke amateurfotograaf of de professionele fotograaf veel inzicht in de mogelijkheden van Photoshop.

De expert cursus is meer gericht op gecombineerde technieken en de resterende 20% van de mogelijkheden die niet in de gevorderden cursus zijn behandeld.

De cursus wordt gedeeltelijk aangepast aan de behoefte van de cursisten. De nadruk wordt dan gedurende de cursus gelegd op onderwerpen die de interesse van de cursisten heeft.

De globale inhoud van de cursussen is als volgt: