Foto verzameling Optimalisatie & Restauratie

Oude herinneringen weer als nieuw

Photoshop voor beginners

Met de photoshop cursus neemt u een kijkje in de wereld van het nabewerken van uw foto’s. U leert de mogelijkheden van photoshop kennen. Door middel van korte opdrachten wordt de theorie in de praktijk gebracht. De cursus bestaat uit 3 avonden.


Het Programma

Het programma van de 3 avonden zullen er als volgt uitzien:

Avond 1:
Op deze avond zullen we het gaan hebben over de opzet van Photoshop. Diverse technieken om uw foto’s te verbeteren komen aan bod zoals belichting en kleur, maar ook het weghalen van storende objecten en het rechtzetten van gebouwen wordt op deze avond al behandeld.  

Avond 2:

De belangrijkste basisbegrippen en technieken van Photoshop worden op deze avond behandeld. Zo duiken we in de filters waarmee u uw foto’s tot een waar kunstobject kunt omzetten. Wat dacht u van het meer laten glimlachen van mensen in een groepsfoto? Camera bewogen? Ook daar valt wat aan te doen.

Daarnaast gaan we de basis van lagen en maskers behandelen; Dé techniek die Photoshop zo bijzonder maakt. 

Avond 3:

De laatste avond wordt de laag- en maskeer techniek verder behandeld. De mogelijkheden met deze techniek zijn onbegrensd. 

Als afsluiting leren we hoe we panorama’s maken en leuke collage’s van bijvoorbeeld vakantiefoto’s. 

Begeleidend materiaal

  • USB stick met alle oefeningen en voorbeelden die in de cursus behandeld worden
  • Inclusief circa 8 uur ingesproken video opnames die alle technieken behandelen (In het Nederlands)
  • Cursusmap waarbij de technieken stap voor stap worden behandeld 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor diegenen die wel met een laptop/computer overweg kunnen, maar geen of een zeer beperkte kennis van Photoshop hebben. De cursus wordt geleverd met een naslagwerk en instructiefilmpjes waarin stap voor stap instructies zijn opgenomen om iedereen in eigen tempo kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van Photoshop. 

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een laptop met Photoshop CC geïnstalleerd meenemen naar de cursus.

Na deze cursus kunt u uw foto’s al een stuk mooier maken en uw herinneringen in diverse kunstvormen (filters/collages) omzetten!