Foto verzameling Optimalisatie & Restauratie

Oude herinneringen weer als nieuw

Photoshop voor gevorderden

In deze cursus laten wij u kennismaken met een overzicht van de Photoshop functies. De cursus is een vervolg op de beginnerscursus waarbij basiskennis van gereedschap, filters en lagen vereist is. 

Met de photoshop cursus neemt u een kijkje in de wereld van het nabewerken van uw foto’s. U leert de diverse mogelijkheden van photoshop kennen. Door middel van korte opdrachten wordt de theorie in de praktijk gebracht. De cursus bestaat uit 5 avonden.

Programma

Het programma van de 5 avonden ziet er als volgt uit:

Avond 1:
Op deze avond zullen we het gaan hebben over de opzet van Photoshop. Daarnaast maken we een eerste stap in het behandelen van de functies van het RAW filter.

Avond 2:

Het uitgebreide mogelijkheden van het RAW filter worden nader belicht. We behandelen hoe gezichten sprekender gemaakt kunnen worden. We behandelen hoe selecties gemaakt kunnen worden en het gebruik van lagen en maskers bij het optimaliseren van landschapsfoto’s.

Avond 3:

Op deze avond verdiepen we ons in het retoucheren/herstellen van oude foto’s en technieken om foto’s met avondgloed middels curven en lagen te dramatiseren.

Avond 4:

Technieken als slimme objecten, groeperen van lagen en het gebruik van kanalen worden behandeld in diverse voorbeelden.

Avond 5:
Deze avond gaan we in op zwart-wit fotografie, HDR technieken, auto blenden voor macrofotografie en het maken van videofilms.


Begeleidend materiaal 

  • USB stick met alle oefeningen en voorbeelden die in de cursus behandeld worden
  • Inclusief circa 32 uur ingesproken video opnames die alle technieken behandelen (In het Nederlands)
  • Cursusmap waarbij de technieken stap voor stap worden behandeld 

 
Voor wie?

De cursus is bedoeld voor diegenen die met een laptop/computer overweg kunnen en basiskennis van Photoshop hebben (eventueel de beginnerscursus gevolgd). De cursus wordt geleverd met een naslagwerk en instructiefilmpjes waarin stap voor stap instructies zijn opgenomen om iedereen in eigen tempo kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van Photoshop. 

Deze cursus vereist een basis kennis van Photoshop. Indien je niet zeker bent of dit niveau geschikt is, neem contact met mij op, dan kunnen we gezamenlijk kijken of het nodig is om eerst een cursus voor beginners te nemen.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een laptop met Photoshop CC geïnstalleerd meenemen naar de cursus.