Foto verzameling Optimalisatie & Restauratie

Oude herinneringen weer als nieuw

Diverse optimalisaties

Onze standaard foto en dia-optimalisaties zijn onder te verdelen in een 5 tal categorieën. U vindt op al onze voorbeelden een vergelijking van de originele foto en de resultaten bij toepassing van één categorie. 

De tabel onderaan geeft een gedetailleerd overzicht van de optimalisaties en restauraties welke elke categorie bevat.

U kunt er ook voor kiezen om ons een voorstel te laten doen (per foto) welke optimalisaties het beste uitgevoerd kunnen worden. Wij analyseren de foto's en komen met een voorstel. Kies hiervoor het bestel contact formulier en selecteer 'In overleg' bij de optimalisatie optie. 

Categorie 'Standaard' en 'Verbeterd' zijn mede door hun prijs interessant voor het behandelen van hele verzamelingen. Volledig biedt een groter aantal mogelijke aanpassingen inclusief diverse restauratie mogelijkheden. 

Categorie 'Expert' bevat grotendeels dezelfde aanpassingen als categorie 'Verbeterd', maar hier worden de instellingen nauwkeuriger (handmatig door een specialist) uitgevoerd. Bij onbeschadigde foto's van een redelijke kwaliteit behaalt u hier al uitstekende resultaten.

Bij categorie 'Restauratie' wordt de foto door een expert ook 'lokaal' aangepast. Zo kunnen krassen, verkleuringen, scheuren, lensfouten, donkere gebieden enzovoorts worden aangepast. De mogelijkheden zijn hierbij bijna onbegrensd, maar het resultaat van een foto blijft altijd afhankelijk van het origineel. 

Het werk dat aan een foto met categorie 'restauratie' zit is erg afhankelijk van het aantal correcties en de kwaliteit van de foto. De expert beoordeelt welke aanpassingen het meeste resultaat gaan bieden. Wij hanteren de vuistregel dat het aantal locale aanpassingen tussen de 2 en 5 ligt. Uiteraard geldt bij het aanpassen van meerdere foto's dat dit aantal een gemiddelde is over alle foto's.

Mochten er meer aanpassingen nodig zijn, dan nemen wij contact met u op. In overleg kan er gekozen worden voor de categorie 'ultiem'. Hierbij halen we alles uit de kast om de foto te optimaliseren.    

Sommige foto's zijn dermate beschadigd dat normale optimalisatie en restauratie niet leiden tot een natuurgetrouwe foto. Door het (moeten) uitvoeren van vele correcties worden foto's onnatuurlijker. Uiteraard zijn ook deze foto's ook volledig te restaureren waarbij de onnatuurlijke effecten worden opgeheven, maar dan is dit feitelijk een reconstructie welke heel veel tijd (en dus geld) vraagt. Vaak loont het bij deze foto's niet de moeite en kosten te nemen voor een dergelijke reconstructie. Indien wij dergelijke foto's ontvangen, zullen wij u daarvan eerst op de hoogte brengen. Soms zijn er opties om de foto als kunstobject te hanteren (bijvoorbeeld een olieverfschilderij) of de foto naar zwart-wit om te zetten. Uiteraard worden er geen kosten in rekening gebracht als besloten wordt de optimalisaties niet uit te voeren. 

 

Optimalisatie 

(over gehele foto)

niveau1

Standaard

Niveau 2

Verbeterd

Niveau 3

Expert

Niveau 4

Restauratie

Niveau 5

Ultiem

Kleur-correctie

X

X

X

X

X

Belichting

X

X

X

X

X

Contrast

X

X

X

X

X

Witbalans 

X

X

X

X

X

Scherpte

X

X

X

X

X

Ruisonderdrukking

(foto's met ISO EXIF)

X

X

X

X

X

Ruisonderdrukking

(Foto's zonder ISO EXIF)


X

X

X

X

RGB balans

X

X

X

X

X

Visuele correcties


X

X

X

X

Mist verwijderen


X

X

X

X

Bewegingsonscherpte


X

X

X

X

Kleine stofdeeltjes


X

X

X

X

Kleurintensiteit


X

X

X

X

Zwarte/witte tonen


X

X

X

X

Uitsnede


X

X

X

X

Sepia of zwart/wit makenX

X

X

Correcties door expertX

X

X

RechtzettenX

X

X

Perspectief correctieX

X

X

Retoucheren (tot 5 correcties)
X


Retoucheren (tot 20 correcties)

X

Objecten verwijderen
X

X

Scheuren verwijderen
X

X

Krassen verwijderen
X

X

Vlekken verwijderen
X

X

Stof verwijderen
X

X

Kleur/witbalans per object aanpassen
X

X

Belichting/contrast per object aanpassen
X

X

Duidelijke vouwen verwijderen
X

X

Rode ogen
X

X

Ogen intensiveren

X

Rimpels verwijderen

X

Oneffenheden gezicht verwijderen

X

Blik aanpassen (bijv lach aanpassen)

X

Rook, grote objecten verwijderen

X


Colofon: Foto Video en Audio Restauratie  /  Telefoon: 06-11165434

KvK nummer: 71661433  /  Bank: IBAN NL66 KNAB 0257 3670 71

op al onze orders zijn onze algemene voorwaarden van kracht.